Asociația Help Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Misiunea noastră a început în 2010 cu doar câțiva copii și am ajuns să susținem peste 3000 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 9 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.

Help Autism sprijină instituțiile publice pentru a crește calitatea serviciilor oferite de acestea prin cele 6 parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu, desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și ședințe de consiliere pentru părinți și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

600+ copii

susținem peste 600 de copii cu autism în traseul lor spre a-și atinge potențialul.

5 centre

de diagnostic și evaluare, terapie și intervenție în autism

6 parteneriate

public-private cu DGASPC-urile din Suceava, Mehedinți, Târgoviște, București

75000 români

ne-au susținut în 2020 cu 3.5% impozit pe venit

1500 specialiști

cadre didactice și terapeuți instruiți anual pentru a netezi calea integrării copiilor

Lobby & advocacy

demersuri constante și atenție continuă pentru un spectru de soluții

Află ce este în mintea lor

Nu știi ce este autismul sau te întrebi cum percep ei lumea? Am încercat să surprindem în experimentul de mai jos o parte din mintea lor.