3, 2, 1 START! Tu când ai luat ultima dată startul într-o cursă în care să-ți testezi limitele?

Află care sunt motivele pentru a lua startul la Swimathon București între 26 și 27 iunie 2021!

3 motive să înoți

 1. Îmbunătățește starea de spirit… după o ședință prea lungă.
 2. Îmbunătățește postura… după o zi întreagă la birou.
 3. Îmbunătățește somnul… după un maraton din ultimul serial.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, hai să îndrăznim împreună!

Acceptă provocarea Swimathon București 26-27 iunie 2021 și pregătește-te pentru valuri de bine.

2 motive să înoți la Swimathonul București

 1. Ai confortul unui eveniment de tradiție, Swimathon București este la a IX-a ediție, deci organizatorii au întâmpinat tot felul de situații, sunt pregătiți să răspundă oricărei provocări, chiar și restricțiilor care nu permit înotul la bazin. De altfel, fiind o ediție virtuală, poți înota oriunde – în mare, în lac, în bazin, în cadă 🙂 sau poți face valuri fără stropi, în aer.
 2. Faci parte dintr-o comunitate de oameni generoși care se implică în strângerea de fonduri pentru o lume mai bună.

De ce să înoți pentru adolescenții și tinerii cu autism?

Pentru că fiecare val de bine înseamnă un pas înainte spre o viață independentă pentru adolescenții cu autism.
Dacă ei învață să spună POT SINGUR, noi pariem că tu poți spune POT SIGUR!

Tu poți să-ți calci tricoul sau să dai cu aspiratorul, să te îmbraci sau dezbraci, să faci duș fără ajutor, să mergi la toaletă fără însoțitor, să stai acasă, să ai prieteni, să-ți trăiești viața, să te gândești la un viitor. Tu poțsingur. Adolescenții cu autism nu pot și nici nu vor putea vreodată fără terapie. Pentru ca ei să învețe abilitățile de viață independentă, Asociația Help Autism a creat Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă.

În Help Home, tinerii cu autism învață să se descurce singuri cu toate acțiunile vieții de acasă, sub îndrumarea terapeuților. Help Home este printre puținele soluții create în România pentru adolescenții cu minți aparte unde aceștia învață să aibă încredere că pot singuri și că împreună cu ceilalți viața este mai frumoasă.

#potsingur

ȘTIU CUM VREAU SĂ MĂ IMPLIC

În 2021, binele se pune iar în mișcare la Swimathon!

Swimathon este dincolo de o platformă de dezvoltare a comunității. El este încrederea noastră comună că împreună schimbăm lumea, acolo unde este mai mare nevoie de noi. 

Nici anul acesta nu ne vom mai întâlni cu toții la bazin. Pentru noi, înotul era un pretext de a face bine în comunitate. Bucuria, energia binelui și generozitatea sunt tot aici, parte din povestea Swimathon. În ape reale sau virtuale, binele făcut este tot bine.

Continuăm cu a noua ediție, în format virtual, în care putem face bine înotând oriunde putem sau virtual, de oriunde suntem. Punem mai presus de competiție, colaborarea și efortul comun, direcționate către un scop colectiv.

În 2021, Swimathon nu are limite de spațiu, timp și mai ales de generozitate. Mai avem de făcut mult bine împreună. Binele este un sport de echipă și noi toți facem parte din ea.

Cum te înscrii pentru a înota în #echipaHelpAutism

Noi știm că dacă înoți, înoți în primul rând pentru tine. Dacă alegi să participi la Swimathon pentru Asociația Help Autism alegi ca înotul tău să ajute adolescenții din Help Home să spună POT SINGUR și astfel să-și câștige dreptul la o viață independentă și autonomă. Convingeți prietenii să te susțină cu o donație, iar noi facem ceva foarte specific cu bănuții strânși din această acțiune: îi investim împreună în viitorul tinerilor din Help Home.

Pentru a te înscrie, completează formularul de la acest link. Vom ști astfel că ești parte din #echipaHelpAutism și îți putem pregăti un kit de concurs.

Nu poți participa? Implică-te altfel, fii prietenul minților aparte și devino donator!

Dacă nu poți înota anul acesta, poți în schimb:

 • donezi pe www.swimathonbucuresti.ro/help-home/ pentru un înotător pe care dorești să-l susții. 
 • să te implici altfel în susținerea copiilor aparte, vezi soluțiile aici.

Pentru mai multe informații despre participarea la Swimathon București și soluții personalizate de a susține echipa Help Autism, te invităm să ne contactezi:

Laurențiu Bocai / laurentiu.bocai@helpautism.ro / 0766 591 179

Ce este Help Home pentru mine și soțul meu? Speranța și credința că este posibil…. Speranța că Andrei poate fi un adult independent. Un adult care își va putea asigura și gestiona nevoile de bază pentru a putea trăi. Că va reuși să își asigure hrana atunci când ii este foame, de la un banal sandviș până la prepararea unei mese calde, că va reuși să-și poarte singur de grijă, de la igiena personală până la curățenia locuinței. Credința că atunci când noi nu vom mai fi alături de el va fi capabil să se descurce singur, în fiecare zi.

Roxana
mama lui Andrei

CUM STRÂNG FONDURI PENTRU Help Autism

 1. Te înscrii singur sau cu echipa pe swimathonbucuresti.ro/help-home și astfel îți creezi o pagină de fundraiser. Te vom contacta după ce te înscrii în echipa Help Autism.

 2. Trimite link-ul paginii de fundraiser către familie, prieteni, colegi și oricine poate ajuta, cerându-le sprijinul și spunându-le motivul pentru care înoți.
 3. Folosește canalele de comunicare online pentru a face fundraising: Facebook, Instagram și alte rețele de socializare, email, blogul personal, newsletter-ul companiei și chiar semnătura de email. Nu uita să folosește hashtag-urile noastre pentru un plus de impuls: #echipaHelpAutism #potsingur #swimathon2021 #valuridebine
 4. Implică compania la care lucrezi. Colegii tăi te pot susține cu o donație directă pe swimathonbucureti.ro, compania poate face o sponsorizare. Solicită angajatorului sprijin și o sponsorizare suplimentară (aici model de contract de sponsorizare).

Pentru mai multe informații despre participarea la Swimathon București și soluții personalizate de a susține echipa Help Autism, contactează-ne:

Laurențiu Bocai

laurentiu.bocai@helpautism.ro / 0766 591 179

Asociația Help Autism este astăzi, la 11 ani de la înființare, cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Susținem 600 de copii diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, lobby și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.

Partenerii noștri