3,2,1 START! Tu când ai luat ultima dată startul într-o cursă în care să-ți testezi limitele?

Află care sunt motivele pentru a lua startul la Maratonul București între 12 și 13 octombrie!

3 motive să alergi

 1. alergarea îmbunătățește semnificativ starea generală de sănătate
 2. alergarea îți prelungește viața
 3. alergarea te face fericit pentru că stârnește endorfinele

Dacă știi deja toate acestea, îndrăznește să începi. Dacă deja alergi sau te tentează să-ți faci un program de antrenament, îndrăznește mai departe. Acceptă provocarea Maratonului București din 12-13 octombrie. #darefurther

2 motive să alergi la Maratonul București

 1. ai confortul unui maraton de tradiție. Bucharest Marathon este la a 12-a ediție, deci organizatorii au întâmpinat tot felul de situații, sunt pregătiți să răspundă oricărei provocări.
 2. găsești cursa potrivită pentru tine. Alege 2.5k (cursa populară dacă ești la startul aventurii) sau 10k dacă vrei o provocare. Ai experiență? Încearcă jumătate de marathon la 21k sau maratonul complet individual la 42k Race sau în ștafetă de 4 la Relay.

1 motiv să alergi pentru prietenia rară a copiilor cu autism

Am dăruit împreună sute de ore de terapie, îndrăznim să visăm mai departe și să le oferim copiilor din Help Autism șansa de a avea prieteni în copilărie.​

ȘTIU CUM VREAU SĂ MĂ IMPLIC

În cele 9 maratoane și semi-martoane, am strâns alături de voi, cei peste 1500 de alergători din #echipaHelpAutism sute de ore de terapie. Anul acesta îndrăznim să visăm mai departe. Visăm ca împreună să le oferim copiilor cu autism șansa de a-și face prieteni.

Pentru copiii noștri, oportunitățile de a-și face prieteni sunt drastic reduse în contexte firești precum școala sau parcul datorită specificului diagnosticului lor. Andrei, Darius, Miri și Sara și-au cunoscut primii prieteni în grupurile de socializare. Acelea în care Darius s-a jucat cu Andrei pentru prima dată, Andrei a pupat-o pe Miri pentru prima dată, iar Miri se distrează cu prietena ei Sara de fiecare dată. Prieteniile se leagă greu între camerele de terapie pentru copiii cu autism, iar în parc uneori niciodată. Grupurile de socializare și activitățile de grup sunt unele dintre foarte puținele ocazii în care copiii cu autism își fac prieteni.

Vino în echipa portocalie la Maratonul București să alergăm împreună pentru prietenia copiilor cu autism dincolo de camera de terapie.

#darefurther

Cum te înscrii pentru a alerga în #echipaHelpAutism?

Noi știm că dacă alergi, alergi în primul rând pentru tine. Dacă alegi să participi la maraton pentru Asociația Help Autism parte din taxa de participare se direcționează către asociație. Iar noi facem ceva foarte specific cu bănuții strânși din această acțiune, anume grupuri de socializare și activități de grup, unele dintre foarte puținele ocazii în care copiii cu autism își fac prieteni.

Înscrie-te în 2 pași:

Pasul 1: Completează formularul de mai jos. Vom ști astfel că ești parte din #echipaHelpAutism și îți putem pregăti un kit de concurs

Pasul 2: Înregistrează-te la maraton. Continuă înscrierea pe site-ul organizatorilor

  Nume *

  Prenume *

  Email *

  Telefon *

  Mărime tricou *

  Cursa *

  Nu poți alerga? Implică-te altfel, fii liantul prieteniei lor, devino voluntar sau donator!

  Dacă nu poți alerga anul acesta, poți în schimb:

  • să fii voluntar în timpul cursei. Ne dai o mână de ajutor la împărțit provizii, fotografiezi sau dai voce echipei de susținători de pe margine.
  • donezi pe galantom.ro pentru un maratonist pe care dorești să-l susții. 
  • să te implici altfel în susținerea copiilor aparte.

  Pentru mai multe informații despre participarea la Maratonul București și soluții personalizate de a susține echipa Help Autism, te invităm să ne contactezi:

  Laurențiu Bocai

  laurentiu.bocai@helpautism.ro / 0766 591 179

  Îmi plac foarte mult copiii. Mă regăsesc în toate activitățile și jocurile lor. Să alerg este o pasiune, am făcut-o la nivel profesionist și acum la nivel de amator. Pe vremuri, mă motivau medaliile, acum zâmbetele copiilor din asociație. Sper să ne regăsim și la următoarele ediții în echipa voastră veselă și portocalie 🙂

  Mirela
  maratonist fundraiser Help Autism

  CUM STRÂNG FONDURI PENTRU HELP AUTISM

  1. Îţi facem o pagină de fundraiser pe galantom.ro (te vom contacta după ce te înscrii în team Help Autism)

  2. Trimite link-ul paginii de fundraiser către familie, prieteni, colegi și oricine poate ajuta, cerându-le sprijinul și spunându-le motivul pentru care alergi.

  3. Folosește canalele de comunicare online pentru a face fundraising: email, facebook, newsletter-ul companiei, blogul personal, semnătura de email. Nu uita să folosește hashtag-urile noastre pentru un plus de impuls. #echipaHelpAutism #prieteniicopiilorHelpAutism

  4. Implică compania la care lucrezi. Colegii tăi te pot susține cu o donație directă pe galantom.ro, compania poate face o sponsorizare. Solicită angajatorului sprijin și o sponsorizare suplimentară (aici model de contract de sponsorizare).

  Pentru mai multe informații despre participarea la Maratonul București și soluții personalizate de a susține echipa Help Autism, contactează-ne:

  Laurențiu Bocai

  laurentiu.bocai@helpautism.ro / 0766 591 179

  Asociația Help Autism este astăzi, la 9 ani de la înființare, cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Susținem 500 de copii diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 5 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, lobby și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.